Ekologiska val som är hållbara!

Varför ska jag välja ekologiskt?

Även om priset inte skiljer sig så mycket blir det ju en hel del med tiden. Varför ska jag köpa ekologiskt när det smakar och ser likadant ut som det som inte är ekologiskt. För det första är det många som inte håller med om den meningen. Om du börjar äta ekologiskt kanske du snabbt kommer att känna skillnaden.

Mer än dig och din hälsa

Att inte få i sig bekämpningsmedel i maten eller gifter via produkter och kläder kan förstås ses som mycket bra för din hälsa. När du tänker på saken är det ju inte så konstigt att din kropp kan bli glad om den slipper det ständiga tillskottet av tungmetaller, farliga plaster och mer.

Men det är inte bara din kropp som blir glad av ditt ekologiska val. Djuren har också glädje av en renare natur och renare mat. Om du handlar ekologiskt skapar du ju en marknad för detta. Då kan bonden välja att tillverka mat utan gifter trots att det kostar mer. Han vet ju att det finns en slutkonsument för hans produkter.

Naturen vill också slippa gifterna

Om naturen hade fått en röst hade den kanske sagt till oss att nu får vi ta oss i kragen. Vi skräpar i naturen utan tanke på vad detta leder till. Det handlar inte bara om glasspapper. Det handlar om de utsläpp som kommer från fabriken där glasspappret tillverkas!

I och med att vi lever i samma kretslopp som växter och djur är det ju inte så dumt att inse att naturens behov är våra behov. När vi ser att arter försvinner eller blir oätliga på grund av våra aktiviteter bör vi betänka vad nästa steg är.

Genom att handla ekologiskt är du med och förändrar detta. Är det perfekt? Nej, det är lång väg att gå och det är klart att vissa ekologiska varor också är med och bidrar med utsläpp. Men det är i varje fall ett första steg i rätt riktning som tillsammans med andra åtgärder kan ge dig och allt som finns omkring dig en bättre framtid.

Så putsa dina fönster med ekologiskt fönsterputs, använd tygpåsar i butiken och för presenter, och ät maten som är bättre för din kropp och för naturen!